Indonesië

Basisschool SLB Dharma Wanita op Lombok, Indonesie. In samenwerking met de SPH studenten Kim, Marjolein, Gina en Nienke van de Fontys Hogeschool in Eindhoven heeft stichting ZZG grenzenloze zorg- de basisschool voor kinderen met een verstandelijke beperking SLB Dharma Wanita in Indonesië gesteund. Nienke Leijssenaar, die ook als begeleidster werkzaam is voor Lunet zorg, onderhield de contacten.

Het project liep in het voorjaar van 2011.

De studenten hebben als afstudeerproject gewerkt aan het visueel maken van het lesrooster van kinderen, zodat ze beter zelfstandig kunnen begrijpen wat er voor hen steeds te doen is. Daarnaast hebben de studenten daar individuele begeleidingsplannen geïntroduceerd.

Het is de studenten tijdens dit project opgevallen dat het voor de kinderen met een ernstige verstandelijke beperking moeilijk is om tijdens de lesuren constant op een stoel te moeten zitten en te moeten opletten. Daarom is met steun van stichting ZZG een muzieklokaal met diverse muziekinstrumenten ingericht. Zo kunnen vooral deze kinderen op een voor hen aantrekkelijke manier actief bezig zijn.

Daarnaast zijn met onze steun allerlei spullen voor handvaardigheid, sport, tuinieren en kleding maken aangeschaft en geïntroduceerd. Ook deze spullen worden tijdens de lessen met de kinderen gebruikt. Dit steunt hun ontwikkeling om later in hun alledaagse leven zelfstandig praktische taken te kunnen verrichten.