Nieuws

Januari 2015

Lunet zorg en stichting ZZG gaan samen door

Op 19 januari werd de samenwerking tussen Lunet zorg en stichting ZZG – grenzenloze zorg – opnieuw bezegeld. Met een handtekening van voorzitter ZZG Hein Witteveen en van Loet Smeets onder de samenwerkingsovereenkomst, zullen beide stichtingen ook de komende vier jaar nauw samenwerken in verschillende projecten. “Juist in tijden dat zorginstellingen bezig zijn met veelal interne veranderprocessen, is het goed om ook over de grenzen te kijken om deskundigheid en (im)materiele hulp te brengen naar mensen die het hard nodig hebben,” aldus Loet Smeets.

November 2014

Verslag werkbezoek Iasi mobiele keuken november 2014

Tijdens het werkbezoek van 9 november tot en met 15 november 2014 is verder uitvoering gegeven aan het project ‘mobiele keuken Iasi’. Basis daarvoor is het projectplan zoals door het bestuur van ZZG in september 2014 is vastgesteld.
Klik hier voor meer informatie.

Augustus 2014

Nieuwe projecten 2014

Dankzij de financiële bijdragen van allen hebben we als stichting ook in 2014 de mogelijkheid om een aantal projecten daadwerkelijk te steunen
Klik hier voor meer informatie.

December 2013

Vacature penningmeester

Wij zijn op zoek naar een nieuwe penningmeester voor onze stichting.
Klik hier voor meer informatie.

November 2013

Opening voetbalveld

Opening voetbalveld bij het internaat ion Holban - Iasi Roemenië

Oktober 2013

Afscheid Albert Baltussen

Maandag 7 oktober jl. heeft dhr. Albert Baltussen, na 5 jaar penningmeester van onze stichting te zijn geweest, van ons bestuur afscheid genomen. We hebben hem heel hartelijk bedankt voor zijn inzet voor en betrokkenheid bij het werk van onze stichting.

September 2013

Wereldmarkt Nuenen

Afgelopen zondag 22 september was ook onze stichting op de Wereldmarkt in Nuenen aanwezig

Augustus 2013

Uit de Nieuwsbrief van de stichting Rising Stars

Het Bestuur van Stichting ZZG –grenzenloze zorg-, doneerde € 1.500,- voor het electra-project;

Namens het Bestuur van Rising Stars, Jaap en Henny Matser

Juni 2013

ZZG ondersteunt ook in 2013 diverse noodzakelijke hulp in Iasi te Roemenië

Het bestuur van ZZG heeft besloten om weer een aantal projecten in Iasi in Roemenië te gaan steunen. Het zijn de volgende organisaties en projecten, waarvan wij weten dat die daadwerkelijk bijdragen aan het welzijn van mensen met een verstandelijke beperking:

Sf. Andrei:
 • - Studiekosten voor het opleiden van 1 medewerker
 • - Short trips for children with disabilities from families 4 trips
 • - Educational lessons
 • - Educatie mobile team
 • - Brillen

Galata
 • - Tailorshop
 • - Little Chef: keukenmaterialen
 • - Keukenproject jongeren
 • - Muziekinstrumenten
 • - Handenarbeid materialen

Ion Holban Center:
 • - Realisatie sportveld
 • - Werkplaats creatieve activiteiten

Antoinette Smits, de vaste vertegenwoordigster van ZZG in Iasi, reageerde namens de hulpvragers: “Heel hartelijk dank aan de stichting ZZG -grenzenloze zorg- voor de toezeggingen voor 2013. De komende week ga ik in overleg met de diverse mensen van de projecten”, en “Ook is 11 juni de afsluiting van de studenten die de 2e jaarlijkse cursus van de pedagogische opleiding Olga Sturdza hebben gevolgd. Deze studenten / medewerkers werden door jullie betaald voor hun studie…”, “ik zal de mensen informeren over jullie inzet weer voor 2013 en ik weet zeker dat zij heel gelukkig zijn”. Tot zover een aantal citaten van Antoinette.

Januari 2013

Nieuw bestuurslid Stichting ZZG

Willem de Jong is per 1 janauri 2013 toegetreden tot het bestuur van onze stichting.

November 2012

Presentatie Lunet zorg over Stichting ZZG

In november 2012 heeft Lunet zorg informatie avonden voor ouders / verzorgers van hun clienten georganiseerd. Tijdens deze avonden heeft de voorzitter van Lunet zorg een presentatie over onze Stichting ZZG gehouden.

U kunt hier de presentatie bekijken.

November 2012

Nieuwe website dankzij deskundige hulp van WebinWeb Design. (http://webinweb.nl)

WebinWeb Design uit Valkenswaard heeft voor stichting ZZG –grenzenloze zorg- de nieuwe website gebouwd. Dankzij hun kosteloze, deskundige en voortvarende bijdrage beschikt de stichting nu over een passende en informatieve etalage waarmee belangstellenden in contact kunnen komen met stichting ZZG.

Augustus 2012

Drea Verbugt en Carlijn van Sambeeck gaan namens ZZG snoezelruimte realiseren.

Drea Verbugt werkt ruim 25 jaar bij Lunet zorg, waarvan nu ruim vier jaar werkzaam op de Kleine Brink 7 als begeleidster wonen. Carlijn van Sambeeck is sinds enkele jaren bij Lunet zorg werkzaam als orthopedagoog. Beide zijn door het bestuur van Stichting ZZG uit een tiental belangstellenden geselecteerd om in het najaar van 2012 namens Stichting ZZG een snoezelruimte in Wit-Rusland te gaan opzetten. Momenteel vinden hiervoor de voorbereidingen plaats en wordt door hen een projectplan opgesteld. Zowel de inrichting van een snoezelruimte als bijscholing over het gebruik ervan zullen naar verwachting door hen eind november aanstaande worden uitgevoerd. Wordt vervolgd.

2 juli 2012

Lisette van Driest nieuw bestuurslid Stichting ZZG.

Lisette van Driest is werkzaam als praktijkopleider binnen de afdeling PO&O van Lunet zorg en al jaren werkzaam binnen de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Lisette gaat zich de komende tijd inwerken als bestuurslid van Stichting ZZG en start met een project voor de realisering van een snoezelruimte in Wit-Rusland.

2 juli 2012

Ingrid van der Lubbe neemt afscheid als bestuurslid.

Op 2 juli heeft het bestuur van Stichting ZZG afscheid genomen van Ingrid van der Lubbe als bestuurslid van Stichting ZZG. Eerst als lid van de werkgroep en later als bestuurslid van Stichting ZZG, heeft Ingrid zich vele jaren ingezet voor de projecten in Minsk (Wit-Rusland). Als coördinator heeft zij namens Stichting ZZG in Minsk diverse projecten mede gerealiseerd.

27 april 2012

Bestuurslid Stichting ZZG ontvangt Koninklijke Onderscheiding.

Uit handen van de Burgemeester van de gemeente Eersel, mevrouw Thijs-Rademakers, ontving Rik Spooren de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij ontving deze onderscheiding mede voor zijn inzet als bestuurslid van ZZG. Hij vervult deze functie sinds de oprichting van Stichting ZZG in 1996.

3 november 2010

Officiële erkenning voor hulp door stichting ZZG –grenzenloze zorg – door overheid Iaşi.

Naast de vaste vertegenwoordiger van ZZG in Iasi, Antoinette Smits, en Willem de Jong van Fontys Hogeschool Tilburg kregen bestuursleden van stichting ZZG Hein Witteveen en Rik Spooren tot hun grote verrassing uit handen van de President van de Consiliului Judetean Iaşi (provincie Iaşi) de oorkonde en medaille in zilver “pro amicitia, pro fidelitate” uitgereikt. Zij ontvingen deze onderscheiding tijdens een bijeenkomst op de universiteit te Iaşi in aanwezigheid van de Nederlandse ambassadeur voor Roemenië als waardering voor de ondersteuning die stichting ZZG al jaren in de stad Iaşi en omgeving realiseert.